Dv 26 feb 19h: “Ni amos, ni patrones!”

El proper divendres 26 de febrer a les 19h projecci del documental Ni peones, ni patrones!, dirigt per Hanneke Willemse al 1986.

Ni peones, ni patrones! s un documental sobre l’experiencia anarcosindicalista durant la Guerra Civil espanyola, i sobre la revoluci social que aquesta experincia va dur a terme. L’ideal de l’autogesti va ser posat en prctica per molts d’aquests militants. En grans zones de l’Espanya republicana es va comenar a viure en una societat en la qual tot el mn vivia en igualtat de condicions i ning explotava ning.

Una de les regions on ms desenvolupament va aconseguir aquesta revoluci va ser a l’Arag. Els habitants de la comarca del Cinca tamb van collectivitzar l’economia sota el principi de a cadasc segons les seves forces i a cadasc segons les seves necessitats.

Els protagonistes de la pellcula sn dones i homes de la comarca del Cinca. Les persones parlen de les seves experincies als anys trenta i expliquen el que signifiquen els ideals revolucionaris. Tamb mostren la importncia de l’ensenyament anarquista per a la realitzaci d’una revoluci social i per a poder mantenir els seus ideals durant els quaranta anys de la dictadura franquista. Estem davant un documental pioner en rescatar la memria d’uns fets, d’unes esperances que van ser reprimides durant la dictadura i que de la m de documentals com aquest -pioner perqu ja quasi fa vint-i-cinc anys de la seva realitzaci- van comenar a treure a la llum. Per -i si b aix sol ja s molt- s molt poc si ho comparem amb tot el que tracta amb la senzillesa amb qu noms l’honestedat i la sinceritat pot tractar-ho.