Dv 19 feb 19h “Vida en sombras”

Divendres 19 febrer a les 19h projecci de la pellcula “Vida en sombras” de Lloren Llobet- Grcia.

Continuem el cicle “visions de la guerra civil” amb una soprenent i poc coneguda pellcula realitzada durant els anys del franquisme que tracta sobre el trauma de la guerra i de la violncia que mai no s’explica; del dolor de les famlies i del silenci que durant molt anys va ofegar la memria de la Guerra Civil i va marginar moltes de les vctimes.

El film recorre la biografia d’un cienasta amateur, des dels anys de la dictadura de Primo de Rivera fins al Franquisme, i com a eix central, la Revoluci. La Guerra li provoca un trauma i l’aillament del mn exterior.

Incompresa -i marginada al seu moment- avui es considera aquest film com un dels millors del cinema europeu. El seu gui original el muntatge, els efectes de so i imatge, i altres recursos estilstics no tenen res a veure amb els habituals del cinema de l’poca.