Qui som, i què és l’Ateneu?

L’Ateneu Llibertari Alomà de Tarragona és fruit d’un grup de persones que volem donar vida a un projecte col·lectiu i obert a tothom que en vulgui participar, d’aquesta manera donem per inaugurat un espai social, polític i cultural que ha de possibilitar infinitat i diversitat d’activitats.

Va ser vora principis de 2008 que un grup de persones vam començar imaginar un projecte així. Algunes vam passar pel casal Sageta de foc, pel CSOA la Colomera, altres ens hem anat coneixent i aplegant pel camí.

Ens sentim a gust i amb energia per tirar endavant un ateneu que brinda la possibilitat de manifestar el rebuig al model imperant d’oci i cultura consumista, des de la pròpia construcció d’alternatives, volem crear i construir i ho volem fer amb les nostres mans, el nostre cap i el nostre cor.

Aquest vol ser un espai obert, llibertari i educatiu on poder fer xerrades, tallers, cinefòrums i totes aquelles activitats que ens vinguin en gana de fer pel gust d’aprendre i desaprendre i créixer sentint-nos un poquet més lliures.

mapa ateneu aloma

De les diferències que conflueixen han sortit molts temes i hem organitzat actes al voltant de l’educació, de l’antimilitarisme, de la immigració, de l’aposta política pel decreixement, al voltant de la lluita contra els aliments modificats genèticament i d’altres. També hi ha col·lectius que empren l’espai, com la cooperativa de consum El Gnjol, l’Hortet del Francolì o el periòdic d’agitació bimensual La Panerola.

Be es podria assemblar a una cuina això de l’Ateneu, amb una varietat ben diversa d’ingredients que combinats de diferents maneres donaran resultats ben diferents, on us convidem a que vingueu a cuinar quan vulgueu! Segur que surten plats ben originals! I en definitiva…hem de menjar cada dia!

Així ens presentem, si et pica la curiositat guaita el calendari d’actes, i si vols venir a les assemblees passa’t un dilluns a partir de les 19:00h pel carrer Misser Sitges número 9. De la mateixa manera, si vols rebre informació de les nostres activitats, escriviu-nos a la nostra adreça: ateneualoma[at]tinet.cat o segueix-nos a les xarxes socials.

Salut i alegriA!

foto porta ateneu