Xerrades sobre el Kurdistan

Els passats 11 d’abril i 14 de maig vam dedicar dues xerrades al Kurdistan, acabant així el cicle que hem fet aquest curs.

Shengal (Sinjar) és la terra del poble Ezidi, una minoria religiosa al nord-oest de l’Iraq. L’any 2014, l’autoanomenat Estat Islàmic va cometre un genocidi i va esclavitzar milers de dones i criatures. Part de la població va organitzar per fer resistència, amb suport de les veïnes kurdes. Inspirats pel Confederalisme democràtic, la gent de Shengal estan construint l’administració autònoma des de llavors.
El ponent ha viatjat a la regió com a periodista, ens explicarà el progrés i les dificultats del procés. Ha sigut testimoni dels atacs contra el poble Ezidi. Tot i les dificultats, Shengal continua sent una espurna d’esperança per qui volen construir un nou món a Iraq i arreu.

Dimarts 14 de maig us convidem a la presentació del 2n volum de DONA, VIDA, LLIBERTAT. 🔥💜
El llibre transmet l’experiència de les dones que construeixen, consoliden i defensen el sistema democràtic de Rojava i dels territoris del nord i l’est de Síria.
Jineoloji, la ciència de la dona, és un pilar essencial d’una revolució basada en aconseguir la llibertat de les dones a tot el món. Les seves arrels, q van començar a Kurdistan, ara s’estenen per diferents indrets del planeta.
La principal metodologia del llibre ha estat la realització d’entrevistes. Són les pròpies protagonistes les qui expliquen en primera persona la seva història, la seva lluita, les seves dificultats i les seves victòries.
Presentació a càrrec de l’autoria, l’Institut Andrea Wolf, que és part de l’Acadèmia Jineoloji a Rojava.