Què succeeix a les presons i tribunals italians?

El pròxim dimecres 26 de Juny les companyes del Comitato CO.RE (Comitato contro carcere e repressione) ens parlaran de la situació en la qual es troba l’Estat italià sota el govern dels Fratelli d’Italia de Giorgia Meloni.
Aquest govern ultradretà durant l’últim any ha accelerat el seu programa electoral repressiu amb una sèrie de decrets, que endureixen les mesures contra qui protesta pel medi ambient o lluiten per l’habitatge, ha empitjorat la situació de les migrants a les fronteres i dins els Centres de Detenció i Repatriació (equivalent als CIEs)… Tot això és l’inici d’una erosió no massa lenta de les llibertats individuals i col·lectives en nom d’una consigna indeterminada com és “la diversió s’ha acabat”.

Mentrestant, les dades sobre els empresonaments a Itàlia estan en augment constant, en condicions cada cop pitjors. Entre ellxs hi havia dues persones en vaga de fam, que van denunciar les seves condemnes injustes. Una va ser Alfredo Cospito pres anarquista que va internacionalitzar la lluita del moviment anticarcerari italià l’any passat. Les companyes de CO.RE van donar-li suport fent que la seva veu superés els murs.

Us esperem a La Gata Insubmisa on plantejarem les següents preguntes:
Quines són les mesures de seguretat del govern de Meloni? Quin impacte té en la migració, en els barris populars de la ciutat, en els que protesten i actuen per canviar el present? Quina és la situació real a les presons italianes més enllà dels relats mediàtics?

Text adaptat de Radio Onda Rossa.