19 i 25 de maig: Actes a l’Ateneu

Dissabte 19 de maig. 19,30h. Passi del documental GUD BLESSI ISLAND (que Du beneexi Islndia)

Divendres 25 de maig. Presentaci de la “Campanya contra la tortura i els maltractes a les presons” + Xerrada sobre el codi penal i les reformes que es volen fer (a crrec d’una advocada especialista en casos penitenciaris) + Sopador pro presxs.

ABSOLUCI DETINGUDES 29M!!

GUD BLESSI SLAND (Que Du beneeixi Islndia)

Fitxa tcnica del Documental:
Direcci: Helgi Felixson
Producci: Titti Johnson, Helgi Felixson
Fotografia: Helgi Felixson
Muntatge: Steffi Thors
So: Ingvar Lunberg
Msica: Hilmar rn
Producci de Felix Film AB en coproducci amb Ma.Ja. de Filmproduktio

Sinopsi: Qu passa quan tot un pas es queda en nmeros vermells? Qui en sn els responsables? Aquest s un treball que busca les respostes a aquestes preguntes davant lenorme crisi financera dIslndia.

Loctubre del 2008 va comenar el malson dIslndia, fins llavors un dels pasos ms prspers del mn. El collapse dels tres principals bancs privats (Kaupthing, Landsbanki i Glitnir), que concentraven el 90% del sistema bancari dIslndia, va fer que el pas estigus a punt de declarar-se en bancarrota. Milers de persones perdien la feina mes rere mes, mentre que les manifestacions a Reykjavk davant el Parlament per demanar que selimins la corrupci i es convoquessin eleccions es multiplicaven. Va ser en aquestes concentracions on el documentalista Helgi Felixson va conixer els protagonistes daquest documental. I van acordar que els faria un seguiment durant el primer any de la crisi.

Premis a festivals: IDFA (Festival Internacional de Cinema Documental dAmsterdam). Pasos Baixos, 2009. One World Human Rights Film Festival. Repblica Txeca, 2010.