Comunicat de l’Ateneu sobre la vaga general del 29M

El passat dijous 29 de mar del 2012 es va convocar Vaga General, que a Tarragona va destacar per una organitzaci i mobilitzaci com feia temps que no es veia.

La jornada comenava de matinada amb diferents piquets als llocs de treball, talls de carreteres i mitjans de transport. Es va aconseguir que durant tot el mat no circuls cap autobs urb, paralitzar el port de Tarragona, la majoria dels polgons i tallar algunes vies de comunicaci d’entrada a la ciutat, com la plaa Imperial Trraco. Les estudiants es dirigiren als campus de la URV que restaven paralitzats, aix com molts centres educatius.

Al migdia els piquets van confluir al mateix lloc i es van tancar les grans superfcies de consum de la ciutat. El piquet va finalitzar donant suport als treballadors i treballadores de la URV que s’havien concentrat al Rectorat.

A la tarda una multitudinria manifestaci va recrrer els carrers de Tarragona fins a la Imperial Trraco que es va quedar petita. Al finalitzar, es va generar una altra manifestaci espontnia.

Per al llarg de la vaga la repressi policial va aparixer com a nica resposta del poder. A primera hora una persona era detinguda. Al llarg del dia es van succeir diverses identificacions arbitrries. Davant la seu del PP uns policies de pais van voler endur-se un manifestant tot i que l’acci de centenars de persones ho va impedir.

Els fets ms preocupants es van donar al vespre, quan ja acabades les manifestacions els Mossos d’Esquadra van provocar corredisses a la Rambla Vella fins entrar a cops de porra a la Plaa de la Font. El resultat va ser de 6 persones detingudes, dues de les quals menors d’edat que van sortir la mateixa nit, i les restants a l’endem sota l’obligaci de declarar davant el jutge.

El divendres a la tarda es va convocar una concentraci a l’Esttua dels despullats i a la comissaria dels Mossos d’Esquadra en solidaritat amb les detingudes. Al vespre, quan ja anaven cap a casa, dues persones ms eren detingudes al carrer i al portal de casa seva. Dues ms quedaven en recerca i captura.

Aquestes 4 persones no van ser identificades durant la jornada de vaga en cap moment, per si seguides per la policia, per la qual cosa la seva detenci respon al simple fet de ser membres dels moviments socials i contestataris de Tarragona.

El dissabte es va convocar una altra concentraci solidria amb aquestes persones. El diumenge sortiren en llibertat pendents de judici, tot i que no hi ha cap prova inculpatria contra ells i amb l’obligaci de presentar-se cada 15 dies al jutjat.

s en aquest context d’agitaci i rbia quan l’Estat mostra la seva veritable cara: la repressi. Ara i sempre, cal estendre la desobedincia i la solidaritat.

Ateneu Llibertari Alom