6 d’octubre: Cinema “SIDDHARTHA”. Adaptaci de la novela de Hermann Hess

Adaptaci de la prestigiosa novella homnima del Premi Nobel de Literatura Hermann Hesse, Siddhartha va ser guardonada amb un Lle de Plata en el Festival de Cinema de Vencia de 1972. Malgrat ser una producci nord-americana, es va rodar enterament a l’ndia amb actors hinds. El director Conrad Rooks va haver de superar la inicial desgana del govern indi a subvencionar la pellcula.

Un altre dels grans problemes amb qu es va trobar durant la producci del film va ser la guerra indopaquistan, que va provocar constants interrupcions en el rodatge. Malgrat tot, desprs de 16 anys d’ambici i cinc de dur treball, Rooks va tirar endavant la pellcula, que compta la recerca del sentit de la vida del jove Siddhartha (interpretat per Sashi Kapoor, un dels actors ms populars de l’ndia, i al que hem pogut veure en alguns films de Satyajit Ray).

SINOPSI:

Ambientada a l’ndia tradicional, la pellcula compta la bella i senzilla histria del jove Siddhartha (Shashi Kapoor) i la seva recerca del significat de la vida. Aquesta recerca el porta a perodes de dur ascetisme, als plaers sensuals, a l’abundncia material i fins i tot a la repulsi de la seva prpia identitat. “Siddhartha” ens ensenya que el secret de la vida no pot ser transms d’una persona a cap altra, ha de ser assolit a travs d’experincies interiors.

SIDDHARTHA:

Direcci: Conrad Rooks.
Pas: USA.
Any: 1972.
Durada: 85 min
Gnere: Drama.
Interpretaci: Shashi Kapoor (Siddhartha), Simi Garewall (Kamala), Romesh Sharma (Govinda), Pincho Kapoor (Kamaswami), Zul Vellani (Vasudeva), Amrik Singh (pare de Siddhartha), Shanti Hiranand (mare de Siddhartha), Kunal Kapoor (fill de Siddhartha).
Gui: Conrad Rooks; basat en la novella “Siddhartha” d’Hermann Hesse.
Producci: Conrad Rooks.
Msica: Hemant Kumar.
Fotografia: Sven Nykvist.
Muntatge: Willy Kemplen.
Direcci artstica: Malcolm Golding.
Vestuari: Bhanu.
Estrena en USA: 18 Juliol 1973.
Reestrena a Espanya: 24 nov. 2006.