7 d’octubre: Xerrada “Experincies d’autogesti a l’Argentina”

(Dijous, 7 d’octubre, a les 19,30h, A l’Ateneu Llibertari Alom, carrer misser Sitges, 9 -Part Alta Tarragona-)

Organitzada conjuntament amb la CGT, aprofitarem una gira que est fent Fabian Pierucci per la pennsula per compartir amb ell el seu bagatge de coneixements sobre la prctica de l’autogesti a les empreses argentines.

Perfil de Fabin Pierucci: Va compartir el seu temps de feina i militncia en els ltims vint-i-cinc anys entre els temes relacionats amb l’economia del treball i la comunicaci popular.

En relaci amb l’economia va ser present la recerca de com pot pensar-se l’organitzaci del treball i del consum perqu tingui prioritat la qualitat de vida de productors i consumidors en una societat sense explotaci. Treballa al costat d’organitzacions de treballadors ocupats i desocupats que van tenir com consigna l’autonomia del poder estatal i patronal.

Va desenvolupar tasques de formaci, capacitaci, planificaci participativa de la producci i principalment en la recerca collectiva i l’organitzaci de les formes ms potents del poder popular que en un futur no molt lluny reemplacin a l’estat burgs. En els ltims anys participo de la creaci de FACTA (Federaci Argentina de Cooperatives de Treballadors Autogestionats) que agrupa unes setanta experincies d’empreses recuperades pels seus treballadors i a cooperatives de treball vinculades als moviments socials de tot Argentina.

Va collaborar i participa en experincies d’autogesti i gesti obrera com Zann (avui Fasinpat) i l’Hotel B.A.U.E.N. Coop. Va participar activament des de la crisi de finals|finalitats del 2008 dels conflictes obrers i dels processos de recuperaci d’empreses que les patronals van buidar o van tancar (Indugraf, Febatex, Arrufat, etc.).
En les tasques de comunicaci popular va treballar en la producci i realitzaci de materials de cinema i televisi amb continguts militants. Des de principis dels noranta participa del Grup Alavo, collectiu d’afinitat llibertria, que realitza accions de comunicaci, en especial audiovisual, amb temtiques de lluita obrera, drets humans i cultura popular.

Des del 2006 participa de gora TV, que s una televisora per Internet (www.agoratv.org) que difon materials del Grup Alavo com de molts altres collectius de producci audiovisual d’Amrica Llatina. Una de les tasques principals com integrant del Grupo Alavo va ser la promoci de grups de formaci en comunicaci popular amb integrants actius dels moviments socials per a la realitzaci i elaboraci de materials que aportin a la lluita de resistncia anticapitalista i a l’organitzaci social. Al costat de nombrosos grups de resistncia gremial antiburocrtica i antipatronal participa en el diari obrer El Roble que ja porta 36 nmeros al carrer.