4 d’octubre: Homenatge als Maquis. Els oblidats de la memria histrica

Conversa amb la presncia de Joan Busquets (ex-maqui, autor d'”El Senzill. Guerrilla i pres d’un maqui”). Testimoni d’un maquis anarquista.

(A l’Ateneu Llibertari Alom. Carrer misser Sitges, 9. Part Alta, Tarragona)

Joan Busquets i Verges, “el senzill”, com li deien els seus companys va nixer a Sant Gervasi al 1928. A la seva joventut va actuar amb guerrillers berguedans com Ramon Vila Capdevila i Marcell Massana, anarquistes, tots dos de la CNT.

A l’actualitat viu a la Bretanya francesa, i el passat mes de setembre de 2009 el Centre d’Estudis Josep Ester Borrs va publicar les seves memries on ell mateix recorda amb el seu testimoni aquelles histries de resistncia al rgim franquista.

Organitza: Ateneu Llibertari Alom