4 de Febrer. Pel·lícula documental en “Construcción”

IMG_3187
Aquest dissabte 4 de febrer a les 19h, projecció del documental “En Construcción” dirigit per José Luis Guerín (2001).

UN ESPAI DEL BARRI I PEL BARRI
La Part Alta és un barri amb molta història i que al llarg del temps ha passat per moltes transformacions.
Les últimes dècades han estat marcades per passar de la degradació i l’oblit, de ser un barri de gent treballadora, de persones de tota la vida, de persones immigrades, etc. A l’arribada de la febre per la rehabilitació dels nuclis antics i l’explosió de la bombolla immobiliària. El barri “s’ha anat posant guapo”, amb tot el que això comporta.

Quantes històries coneixem de mobbing, encariment dels lloguers, procés de gentrificació, arribada massiva del turisme, pisos turístics, especulació immobiliària, etc. Es vol transformar la Part Alta en un barri aparador.
Però la Part Alta i la gent que l’habita resisteix. Tot i les mancances de places i parcs, encara podem trobar racons bonics, al marge de la voràgine de persones, restaurants, botigues de souvenirs, bars i terrasses, que converteixen el barri en un lloc de passada per consumir desmesuradament.
Quantes vegades hem imaginat espais on aprendre i construir de manera conjunta? Quantes vegades hem pensat en una altra manera de fer les coses?
Doncs això és el que volem fer, recuperar un espai del barri i pel barri, per les persones que l’habitem. Que siguem nosaltres les que autogestionem aquest espai, sense intermediaris. Volem recuperar la vida en comunitat, crear un punt de trobada per a petits, joves i grans, on puguem gaudir sense consumir. Perquè el veïnat tinguem un racó on poder-nos trobar, fer activitats, fer petar la xerrada, jugar, crear…

I SI DEIXEM D’IMAGINAR-HO?