16 de Maig. Curs de Filosofia i Pensament Crtic: Simone Weil

Aquest proper dissabte 16 de maig, a les 19h, torna el Curs de Filosofia i Pensament Crtic a l’Ateneu.

Aquesta propera sessi de filosofia per a tots i totes, la dedicarem a parlar sobre Simone Weil, filsofa que trastoc per complet la divisi entre cos i nima, acci i pensament, i que mereix ser coneguda i reconeguda perqu la seva vida s un exemple d’uni entre teoria i prctica.

Simone Weil ens parla i ens interpella a pensar la veritat, el b, l’acci poltica, la implicaci personal amb els altres, la vida, la religi i la mort. La seva obra s extensssima i els temes estan travessats per una anlisi lcida i admirable del seu propi present poltic i d’una puresa que traspassa els lmits d’all pensable i que noms es pot sentir amb l’nima i el cor.

La sessi es dur a terme amb la senzillesa i la prudncia que requereix l’obra de Simone Weil; una vegada ms, la intenci s estirar d’alguns fils que ens ajudin a pensar, s a dir, a viure d’una altra manera.

No existe una sensacin de realidad sin amor, y ese vnculo est en la raz de lo bello

La prdida de contacto con la realidad es el mal, la tristeza

La historia humana no es ms que la historia del somentimiento que hace de los hombres, tanto opresores como oprimidos, el mero juguete de los instrumentos de dominacin que ellos mismos han fabricado, y rebaja as a la humanidad viviente a ser ojeto de las cosas inertes

El amor es la mirada del alma

Hasta entonces saba que haba mucha desgracia en el mundo, estaba obsesionada por ello, per nunca la haba constatado mediante un contacto prolongado. Al estar en la fbrica, confundida para todos y para m misma con la masa annima, la desgracia de los otros entr en mi carne y en mi alma… Y recib para siempre la marca de la esclavitud

Orientarse no hacia otro modo de vida, sino hacia la muerte