15 de desembre. Cinema antimilitarista: “Checkpoint Rock”

‘Checkpoint Rock: Canons des de Palestina’ s un documental musical creat a partir d’un viatge que Fermn Muguruza i Javier Corcuera van fer a l’rea de la Franja de Gaa i els seus voltants. Un viatge per un d’aquests llocs on el mn sempre t posada la mirada, per del qual ho desconeixem quasi tot. Quina s la msica que posa veu a aquest indret del planeta? Quins sn els msics ms representatius i com desenvolupen el seu treball artstic? Qu pensen d’all que viuen i com ho afronten amb les seves canons?

Dels anuncis publicitaris i les llums de Tel Aviv a la misria i la desesperana als territoris ocupats de Cisjordnia i al gran camp de concentraci en qu s’ha convertit la Franja de Gaa, aquesta pellcula recull el testimoni de msics de diversos estils en la seva quotidianitat, anant de poble a poble i de checkpoint a checkpoint, en un recorregut que transforma la imatge que habitualment rebem d’aquest territori en conflicte.

Direcci: Javier Corcuera i Fermn Muguruza
Gui: Fermn Muguruza
Fotografia: Jordi Abusada
Msica: DAM, Amal Murkus, Safaa Arapiyat, Khalas, Walla’at, Muthana Shaban, HabibAl-Deek, Ayman RR, Shadi Al-Assi, Sabreen, Le Trio Jubran

Trobareu una sinopsi ampliada puxant AQU

Al local de l’Ateneu, a les 19:00h.