10 de febrer: Cinema Antimilitarista (i Insubms!)

(19’00h, al local de l’Ateneu)

“Mirar a la ventana” s un documental que narra la histria de 12 dones que, a la dcada dels ’90, es vincularen a les Campanyes d’Insubmissi a Extremadura, no per afinitat poltica o ideolgica sin afectiva; a excepci de Mara que participare a ambdos. Plasma des de la veu de la dona, aquell espai de resistncia que cadascuna d’ellas va generar en les lnies bsiques del seu dia a dia (Famlia, entorn social, afectiu o ideolgic,…) i com aix va afectar les seves vides.

L’origen de les seves vivncies rau a l’actitud vital i participativa de resistncia, oposici i desobedincia als exrcits de cadascn dels seus familiars i amics que s’havia generat a l’estat espanyol, 20 anys enrere, sota el moviment d’insubmissi. Una forma de desobedincia civil no-violenta, pblica, oberta, poltica, transformadora, collectiva i ilegal, que buscava y busca l’abolici dels exrcits i de totes les estructures militaristes i autoritries, coercitives, jerrquiques y totalitaristes, presents i futures que sn utilitzades per aquells que detenten i ostenten el poder per perpetuar la seva injustcia i inacceptable situaci de privilegis sobre la resta de gent. (Tota la informaci la trobareu a http://www.miraralaventana.com/)

Organitzat per la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau