Febrer a l’Ateneu: Programa d’actes

Dijous, 2 de febrer, a les 19,00h: Jornada Antipresons. Homenatge a Xos Tarro i Diego Via. Xerrada amb Pastora i scar (mare i amic de Xos), i amb Carmen (mare de Diego). A partir de les 21,30h, Sopador popular solidari.

Dissabte, 11 de febrer, a les 19,00h, Projecci de “Inside Job” del director Charles Ferguson.

En acabar, Tertlia-debat d’economia.

 

Divendres, 24 de febrer, a les 20,30h, Presentaci de la revista “Tarraco Profana”. En acabar, Sopar Popular.

INSIDE JOB

Direcci: Charles Ferguson. Gui: Chad Beck i Adam Bolt. (Estats Units, 2010). 120 min. Documental.

Els causants de la crisi financera ja tenen noms i cognoms. Guanyador de lOscar al millor documental, Inside job denuncia amb rotunditat i analitza amb esperit crtic els perqus de la crisi global. Ho fa des de la perspectiva nord-americana i amb la intenci de situar en el punt de mira un model econmic que, des del mateix cor de les universitats, sha anat imposant sense que mai pugui ser qestionat.

Seguint una frmula ms propera al reportatge que al documental cinematogrfic, el film del nord-americ Charles Ferguson assenyala els responsables i descriu amb claredat les maneres en qu sha actuat fins arribar al moment actual. Inside job s un exercici valent que, de ben segur, shauria de fer tamb des de lEstat espanyol.