Biblioteca Llibertria de Tarragona “La Bullanga”

. . . ( http://ateneutgn.ourproject.org/biblioteca/opac_css/ )


El projecte.

La biblioteca llibertria La Bullanga s una iniciativa d’un grup de persones que volem recuperar la cultura popular i l’autoaprenenetatge dels ateneus de principis del segle XX.

Trobem necessari que Tarragona tingui un espai on trobar un conjunt de publicaciones que no pots trobar a altres biblioteques i hemeroteques de la ciutat. I alhora, ser punt d’acci i transmissi d’una cultura alternativa al marge del model de consum del sistema capitalista actual.

Des de La Bullanga volem donar a conixer qualsevol tipus de llibre, fanzines, revista… que difongui la diversitat de les idees llibertries. Perqu aix ho entenem, com un conjunt de pensaments, per amb unes prctiques del dia a dia autogestionries, antiautoritries i llibertries.

La Bullanga, juntament amb l’Ateneu Llibertari Alom, vol ser un espai de trobada i debat, un lloc on compartir punts de vista. Una oportunitat ms per poder realitzar qualsevol tipus d’activitats, des d’una lectura tranquilla a presentacions de llibres, lectures crtiques, xerrades, etc…

s un projecte obert i amb ganes d’aprende, per aix anirem ms enll i tindrem un punt de distribuci i venda de llibres, farem enquadernacions, autopublicacions i tot all que desitgem fer realitat.

I com la cultura no entn de fronteres, volem crear xarxa amb altres biblioteques o projectes semblants d’arreu, per compartir i enriquir-nos mtuament. Formar llaos d’uni amb distribudores i editorials.

Cal per no oblidar-nos d’on som i on estem. s per aix que tamb volem recuperar la nostra histria local, redescobrir all que han amagat del nostre passat.

El fons

Actualment el fons de la biblioteca compta amb diverses seccions. Podeu trobar publicacions sobre: histria, teoria i pensament, narrativa i poesia, agricultura i ecologia, economia, contracultura, repressi, antropologia, sindicalisme i treball, educaci, salut, okupaci, habitatge i territori, nutrici, veganisme i alliberament animal, cultura lliure i comunicaci, sexualitat i antipatriarcat, literatura infantil…

Tamb hi ha revistes des del 1970 fins l’actualitat, aix com fanzines. Totes les publicaciones de la biblioteca provenen de donacions particulars o collectives, aix com de la seva adquisici.

Podeu consultar el catleg: http://ateneutgn.ourproject.org/biblioteca/opac_css/

El finanament

La biblioteca llibertria La Bullanga s un projecte completament autogestionat. Per aix realitzem sopars en els diversos actes culturals que fem per tal de finanar les adquisicions de llibres.

L’s de la biblioteca s gratut i obert a tothom. A banda, si creus en el projecte i vols collaborar, et pots fer soci o scia, aportant una quota trimestral de 10 euros o una altra quantitat voluntria.

La intenci s poder fer un sopar trimestral amb els socis i scies per poder fer el pagament, i comentar totes les inquietuds que totes i tots tinguem sobre la biblioteca.

El prstec

Es poden agafar com a mxim dos llibres/fanzines alhora en el perode d’un mes. Tenim el fons de llibres catalogat a l’ordinador, aix que si voleu saber si tenim un llibre en concret, pregunteu-nos-ho!

Les revistes sn de consulta a la mateixa biblioteca. Tamb hi ha servei de fotocopiadora a 0,3 cntims.

L’horari i l’espai

Dimarts, d’11 a 13,30 hores. Dimecres, de 18,00 a 20’00 hores. Al local de l’Ateneu Llibertari Alom.

(L’Ateneu Alom s un espai de difusi de les idees anarquistes a traves de diveres activitats culturals, ldiques i poltiques que s’hi fan, entre les quals hi ha la construcci d’aquesta biblioteca, encara que el grup que tira endavant aquest projecte sigui totalment autnom alhora de pendre decisions)

Per qualsevol coseta, contacteu amb nosaltres al correu: labullangatgn[at]gmail.com