Sobre els 14 detinguts de Barcelona el Primer de Maig

(Texte que es repartir a la manifestaci del 12 de Maig a Tarragona)

SEGURETAT PER A QU?

El passat 1 de maig es va complir a Barcelona un altre episodi de repressi indiscriminada per part dels mossos d’esquadra que dirigeix el senyor Felip Putsch. Durant la manifestaci convocada pels diferents sindicats de CGT i CNT es van produir crregues policials, nombroses identificacions i un total de 14 detencions, molts d’ells acusats d’atemptats contra l’autoritat o desobedincia, delictes que no fan ms que blindar el monopoli de la violncia per part de l’estat.

Aquesta actuaci a ms va venir complementada amb el suport d’unitats policials de secreta o de pais. Que es van dedicar a l’art de la provocaci i a la guerra bruta habitualment feta per la policia. Hem pogut veure a imatges captades per manifestants que aquests policies anaven armats amb pistoles amagades amb una pistolera lligada a la cintura.

Aquests dispositius policials responen a una lgica ben clara, les protestes oficials convocades pels sindicats grocs (C.C.O.O i U.G.T entre d’altres), no espanten al poder, per qu de fet els dirigents d’aquestes organitzacions sn el poder. En canvi les lluites plantejades des de les diferents postures anarquistes o autnomes quant s’ajunten al carrer, encara que per al moment no tenguin capacitat per qestionar el poder, molesten a l’autoritat, i molt, perqu no estan venudes com les grans centrals sindicals.

No pararem de denunciar aquestes actuacions policials que no fan ms que amagar la realitat social i silenciar-la amb mecanismes per a fer por. I en el cas concret de Barcelona defensen un model de ciutat que enriqueix a l’ajuntament i a totes les grans empreses que hi ha al darrera, que necessiten l’ordre per a negociar, rebre turistes, construir, i especular.

http://barcelona.indymedia.org