🔥Cicle de xerrades KURDISTAN a La Gata.🔥

Dedicarem els següents dies a aprendre i actualitzar la situació de la Rojava:

▪️ Què passa al Kurdistan? (Divendres 16/02)
Uns anys enrere, a Catalunya ens vam fer ressò que al Kurdistan s’estava vivint una revolució. Però què vol dir això? Sabem realment què està passant?
Volem apropar-nos a aquesta realitat a través d’un cicle de xerrades, la primera de les quals, “Què passa al Kurdistan?”, serà introductòria i, per tant, és una bona oportunitat per fer-se una idea general, poder fer preguntes i conèixer la situació real que s’està vivint allí.
▪️Moviment de dones kurdes (Dimecres 28/02)
La història del Kurdistan està marcada per intents d’ocupació de la terra i de dominació cap al poble, que ha respost amb resistència. Les lluites de resistència del poble kurd es van fer populars per tot el món a través de la lluita de les dones. Però qui hi ha darrere d’això? Aquesta segona xerrada la dedicarem a conèixer el Moviment de Dones Kurdes.
▪️ Confederalisme democràtic (Divendres 15/03)
En les primeres xerrades ja vam veure el potencial revolucionari de la resistència que el poble kurd ha dut a terme al llarg de la seva història i també la força del Moviment de Dones Kurdes. En aquesta xerrada parlarem sobre el Confederalisme Democràtic. Teoritzat per Abdullah Öcalan, avui dia s’aplica al Nord i Est de Síria. Aquest divendres ens endinsarem en aquest paradigma formulat des del Moviment d’Alliberament Kurd.En aquesta xerrada parlarem sobre el Confederalisme Democràtic. Teoritzat per Abdullah Öcalan, avui dia s’aplica al Nord i Est de Síria. Aquest divendres ens endinsarem en aquest paradigma formulat des del Moviment d’Alliberament Kurd.
▪️ Rojava i el nou contracte social (Dimecres 27/03)
En aquesta última sessió del cicle ens endinsarem a la realitat del Nord i Est de Síria on s’està creant una societat sense Estat i recollint els acords en el Nou Contracte Social.

A més a més del 24/02 al 29/03 també podreu trobar-hi una exposició sobre les dones en lluita.

Organitzem conjuntament amb La Gata Insubmisa.

🕒 18:30h
📍La Gata Insubmisa (c/August 23 Tarragona)