22 de Juliol. Xerrada “Projecte de collaboraci amb el SSAZ”

19’30 hores, al local de l’Ateneu

SSAZ: Sistema de Salud Autnomo Zapatista

El primer de gener de 1994, farts de l’oblit i les agressions al seu territori, els indgenes de Chiapas (Mxic) criden YA BASTA. S’aixequen per sostre, terra, treball, alimentaci,
independncia, informaci, cultura, educaci, pau, democrcia, justcia, llibertat i salut.

L’any 2005, unes estudiants de medicina de la URV engeguen un projecte de cooperaci amb els sistema de salut autnom zapatista. En vista de la negativa del govern d’atendre aquesta necessitat bsica, la societat civil d’alguns territoris de Chiapas decideix organitzar un sistema de salut universal que respongui a la manca d’atenci sanitria que es pateix en Mxic.

Des de la URV, ja fa 7 anys que es dona suport a aquesta alternativa justa i necessria. Cada any, un grup d’estudiants, acompanyats d’un metge i un membre de LaReus marxen a Chiapas a compartir els seus coneixements i material sanitari amb la societat civil de les
comunitats zapatistes.

LA SALUT S UN DRET, NO UN PRIVILEGI!