Febrer 2011. Programa de l’Ateneu: Jornades Tramuntana. Anarquisme i alliberament nacional (II)

Segona part de les Jornades encetades el passat gener, organitzades per Capdetrons. Aquest mes parlem del present, de la contemporanetat, per tant amb espai ms obert per al debat, tot i que en alguns dels dies del primer mes ja en va haver.

Divendres 4, 11 i 18: Xerrades-debat, amb sopar posterior pro biblioteca llibertria de l’Ateneu.

Dimecres 2, 9, 16 i 23: Cicle de cinema catal.

Tots el actes es faran al local de l’Ateneu.

PROGRAMA DE LES JORNADES TRAMUNTANA sobre anarquisme i alliberament nacional.

Divendres 4, 20h. Segle XX, els vuitanta i voltants. Xerrada-debat-sopar. A crrec d’Agust Barrera, exmembre del FNC; i Miquel-Ddac Piero, creador de la CNT dels Pasos Catalans als anys vuitanta del segle XX. + Sopar A l’Ateneu Llibertari Alom (Tarragona).

Divendres 11, 20h. Idees del segle XX i propostes del XXI?. Xerrada-debat a crrec; Raimundo Viejo, professor de Cincies Poltiques a la UPF; i altres. + Sopar a l’Ateneu Llibertari Alom (Tarragona).

Divendres 18, 20h. Ara s dem… o no. Xerrada-debat, amb Ermengol Gassiot, secretari d’Acci Social de la CGT i membre de SAT; a crrec de l’Arcadi, de Difon la Idea; Carlus Jov, anarcosindicalista; i Fran Nadal, anarquista valenci. + Sopar + actuaci de Carlus Jov com a cantautor a l’Ateneu Llibertari Alom (Tarragona).

Cicle de Cinema Poltic Catal (II)

Dimecres 2 de febrer, 20h. El Coronel Maci. Josep Maria Forn, 2007.

Els militars de tot Espanya se solidaritzen amb els oficials assaltants a les redaccions del Cu-cut i La Veu de Catalunya, tret dun que planta cara de manera decidida i ferma als seus companys. s el Tinent Coronel en cap de la Comandncia dEnginyers de Lleida. El seu nom s Francesc Maci i Lluss.

– Dimecres 9 de febrer, 20h. Del Roig al blau. La transici valenciana. Lloren Soler, 2004.

Un documental sobre la transici espanyola al Pas Valenci entre als anys 1975 i 1982. S’hi relata les grans manifestacions, les primeres eleccions, i la que s’anomenar Batalla de Valncia, a partir d’entrevistes a alguns dels actors poltics i socials que ms van intervenir en aquell moment. O com l’Estat espanyol va enfrontar-se a la idea i la possibilitat dels Pasos Catalans.

Dimecres 16 de febrer, 20h. De nens. Joaquim Jord, 2003

Una pellcula-documental que va rodar el director del judici contra la suposada xarxa de proxenetes del Raval. El documental suposa una mirada a les relaciones entre el poders i els ciutadans, un apassionant reflex dels fils que mouen la nostra societat.

Dimecres 23 de febrer, 20h. El taxista ful. Jo Sol, 2005.

Jose R. desenvolupa la seva rutina de conductor de taxi pels carrers de Barcelona. La seva vida seria igual a la de qualsevol taxista de 52 anys, si no fos perqu els taxis que condueix sn robats. Jose roba per a poder treballar. Com es pot arribar a una situaci tan absurda? Es tracta d’un boig, o d’un treballador sense treball a qui la lgica del Sistema ha abocat sense remei a semblant paradoxa?