“Infectaci”, un llibre amb 42 visions des dels Pasos Catalans

Infectaci: 42 visions des dels Pasos Catalans
Llibre editat per lAteneu Llibertari Alom, Difon la Idea i el Collectiu Infectaci
108 pgines, 2010
Preu de venda: 6
Distribuci: Virus editorial
>>> El podeu trobar als locals de la CGT de Reus i Tarragona, l’Ateneu Llibertari Alom de Tarragona, el Bar Campus de Reus, i diverses llibreries de Tarragona (Adser, La Rambla i La Capona) i Reus (Gaud), aix com a La Ciutat Invisible i El Lokal a Barcelona.

De qu va aix de la Infectaci?

Durant lany 2007, cent persones pertanyents a moviments socials dels Pasos Catalans van rebre un correu electrnic que els proposava de participar amb un article en una reflexi collectiva per parlar daquest procs rar i estrany per molt fecund que s la barreja de pensaments, la barreja de gents i la barreja de moviments en aquests moments en aquest tros de mn, del sindicalisme revolucionari als ecologistes, dels marxistes als feministes, de la defensa de la llengua a la defensa del territori, del moviment gai i lesbi als independentistes o als llibertaris i com ho veus tu, com ho notes, com ho sents Daquestes cent persones, quaranta-dues van respondre i els seus articles van ser publicats setmanalment en la revista Directa en una columna que portava per ttol Infectaci.

Ara, editat per lAteneu Llibertari Alom, Difon la Idea i el Collectiu Infectaci ha sortit el carrer el llibre que recull aquests articles, amb el ttol dInfectaci. 42 visions des dels Pasos Catalans. La portada s de lillustrador Jordi Borrs i els logotips de la Infectaci sn obra de Quechua. El llibre es vendr a un preu de sis euros i quatre per a collectius i servir per finanar els actes que realitza lAteneu Llibertari Alom de Tarragona, aix com per pagar el llibre i fer-ne un altre que just ara comena a recollir els seus textos.

Es tracta duna obra coral que recull articles obra dels segents autors: Pau Gomis, Toni Moll, Joan Rocamora, Josep Manel Busqueta, Caterina Snchez Sans, Josep Maria Yago Suau, David Pujol i Mulet, Ricard Vilaregut, Ramon Usall i Santa, Joan M. Rosich, Pau Juvill, David Fernndez, Vicent Martnez, Pepe Gutirrez-lvarez, Josep Cara Rincn, Blanca Montseny, Xavi Roijals, Abel Caldera, Helena Olcina i Amigo, Laia Altarriba Piguillem, Pere Bueno, Laia Alsina Garrido, Emili Cortavitarte Carral, Mariona Ortiz, Blanca Mart, Raimundo Viejo Vias, Ariadna Aub, Jordi Mart Font, Ivan Mir, Anna Campanera Reig, Joan Canela, Roger Pal, Joan Teran, Xavi Sarri, lex Tizminetzky, Gessam Sard, Roger Cremades Rodeja, Pau Alabajos i Ferrer, Enric Duran, Toni lvarez i Roser Palol.

Totes elles i ells, cadasc des del seu mn de lluita o ideolgic, ja sigui sindicalisme, anarquisme, independentisme, ecologisme o altres moviments socials, encara a la seva manera el procs de trobada confluncia, contacte, collaboraci, en definitiva dinfectaci, que sha donat als Pasos Catalans els darrers deu anys i escaig. Infecta qu?

El 6 de setembre del 2007, comenava la publicaci duna columna al setmanari Directa que sota el ttol dInfectaci aplegaria durant prop dun any articles de diversos membres dels moviments socials dels Pasos Catalans. Alguns dels articles tamb es van publicar en altres mitjans com la revista Catalunya de la CGT de Catalunya, LAccent o el web La Fbrica. El terme Infectaci era un invent que algunes i alguns utilitzaven per tal de parlar, definir o posar en qesti les relacions que en els darrers anys shan establert o es donen entre individus i moviments socials diversos dels Pasos Catalans. Volien explorar on arribaven les relacions, les confluncies i quins canvis, experincies o conseqncies t tot aix o pot arribar a tenir. Els coordinadors de la iniciativa van ser la Laia Alsina i el Jordi Mart Font. Els i les activistes que apareixen en aquest llibre no van ser els i les niques convidades ja que la proposta de fer una columna sobre aquest concepte que encara ara no saclareix qu vol dir va ser enviada a prop de cent persones. El darrer article del llibre, tot i ser rebut en el termini proposat, no va aparixer perqu la seva extensi en feia impossible la publicaci ni tan sols com a article dopini fora de la columna. Tamb cal dir que alguns dels articles pocs- es van rebre sense demanar-los.

Collectiu Infectaci