Dc 17 mar 20h “Los limoneros” (2007)

El proper dimecres 17 de mar a les 20h projecci de la pellcula “Los limoneros”, dirigida per Eran Riklis.

"Los limoneros" (2007)Sinopsi: Salma, una viuda palestina, decideix lliurar batalla contra el ministre de Defensa d’Israel, la casa del qual limita amb el seu camp de llimoners, a la frontera entre Israel i els territoris ocupats. La policia no triga a decretar que els arbres de Salma representen una autntica amenaa per al ministre de Defensa i la seva famlia, i ordena que es talin. Per Salma decideix lluitar per salvar els seus arbres i la seva vida.

Comentari: El millor del film israeli “Los limoneros” (Etz Limon) s que no s el que sembla. El cartell mostra els dos primers plans de dues dones guapssimes i hom espera trobar-hi l’habitual histria de solidaritat i superaci a la qual t tanta tirada una certa oferta de l’univers ‘Verdi-Renoir’. Per no. No s aquell tipus de pellcula. “Los limoneros” descriu la histria d’una pagesa rab, que veu com el seu modest camp de llimoners est amenaat pel propi ministre de defensa israeli, que hi viu a tocar. La dona del ministre, una arquitecta israeliana vol i dol, veu i no veu, tot convertint-se, no s si de forma buscada o no, en el reflex d’una part del pblic europeu que es mira el conflicte des del sof de casa… o des de la butaca del cine. El joc de mirades entre la pagesa i l’arquitecta s molt potent, per va ms enll del tpic tou: revela cares noves, ms ambivalents, ms incmodes. L’obra de d’Eran Riklis cont un discurs dur, profundament agredol. s un film molt interessant per aproximar-se al conflicte rab-israeli, amb una perspectiva molt equilibrada, que pot molestar per igual a propalestins que a proisraelians, la qual cosa s, clarament, una molt bona senyal.

Oriol Llad, http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/109998