MANIFEST CONCENTRACI SOLIDARITAT 3 JOVES DE LLEIDA. TARRAGONA, 11 ABRIL 2016

El pròxim 26 d’abril de 2016 es durà a terme el judici contra tres joves de Lleida, als quals la fiscalia demana 14 anys de presó i 20.000 euros de pena/multa sota els càrrecs d’obstrucció a la justícia i amenaces, pel seu suport dins de la campanya Presó=Tortura.

Durant 2012, 50 presos d’arreu de l’estat, duen a terme la campanya Presó=Tortura, en la qual denuncien els maltractes i la tortura rebuda per carcellers dins de les presons, així com la impunitat en la qual es desenvolupa la seva violència. Les seves accions consisteixen en dejunis d’un mes i denúncies judicials darrera de cada abús per part de les autoritats. Les represàlies envers a aquestes accions es materialitzen en trasllats de presons, allunyant als presos de les seva residència i el seu entorn, i en l’increment de les seves condemnes. En solidaritat a aquesta lluita, grups de suport han dut a terme concentracions davant dels jutjats de Lleida en les quals visibilitzen la realitat que es viu dins de les presons. Una realitat que resta amagada i aïllada de la societat, així com justificada com a càstig pertinent.

Als tres joves se’ls acusa d’assistir a aquestes concentracions i d’amenaçar a un carceller a la plaça Sant Joan durant l’acte de protesta.
Aquest és un altre dels cops repressius per part de les institucions que s’estan duent a terme contra les persones que, de manera més o menys activa, protesten, treuen a la llum i denuncien les incòmodes realitats de l’Estat.

Durant els últims temps, en els quals el poder està escanyant cada dia de manera més ferotge a la població amb la seva misèria i violència, hem sigut testimonis de les accions dutes a terme per part de les autoritats per fer desaparèixer les veus rebels que reclamen dignitat social, justícia, igualtat i llibertat. Brutals càrregues policials en manifestacions i vagues que no distingeixen entre nenxs, joves, ancians o persones de mobilitat reduïda. Operació Pandora, Pinyata, Columna… que duen a terme escorcolls, detencions i empresonaments, sovint de manera il·legal, en l’intent de crear un nou enemic terrorista arran del qual justificar un augment del control social, retallades de les llibertats individuals i que utilitzen per a justificar l’aplicació de la nova llei Mordaza, llei que converteix en vulnerable a qualsevol persona que no estigui d’acord amb els designis del poder.
Pretenen infondre la por, debilitar-nos, silenciar-nos i fer-nos submises davant la seva violència, mentre venen la vida a interessos mercantils, que no entenen ni de persones ni de necessitats. I el pitjor, és que en gran part ho estan aconseguint amb la complicitat del silenci, amb l’abnegació de les persones a les seves exigències productivistes, i amb la insensibilització de la població davant la barbàrie que estem vivint des del nivell més local al més global.

No tenim més armes que la nostra veu, les nostres mans, la solidaritat i l’amor a les nostres iguals; a la llibertat. Per el sadisme de les seves estratègies no aconseguiran apagar les espurnes de rebel·lia sempre candents. I davant les quals estan atemoritzats, no sigui que generin l’incendi que pot convertir en cendres la seva estructura de brutalitat.

Abaix els murs de les presons!
Llibertat per les companyxs Mónica y Francisco!
Absolució companys de Lleida!
No esteu soles, som totes!