Category Archives: Pel·lícules

24 de Novembre. Projecció del documental “Federica Montseny, la indomable”


Divendres 24, a les 19.00h, projecció del documental “Federica Montseny, la indomable” de Jean-Michel Rodrigo.
El documental recull el testimoniatge de filles d’exiliats anarquistes refugiats a França, de biògrafes i historiadores com Antonina Rodrigo, Susanna Tavera o Geneviève Dreyfus-Armand, de familiars de Federica Montseny…

Més informació
Text del director

4 de Febrer. Pel·lícula documental en “Construcción”

IMG_3187
Aquest dissabte 4 de febrer a les 19h, projecció del documental “En Construcción” dirigit per José Luis Guerín (2001).

UN ESPAI DEL BARRI I PEL BARRI
La Part Alta és un barri amb molta història i que al llarg del temps ha passat per moltes transformacions.
Les últimes dècades han estat marcades per passar de la degradació i l’oblit, de ser un barri de gent treballadora, de persones de tota la vida, de persones immigrades, etc. A l’arribada de la febre per la rehabilitació dels nuclis antics i l’explosió de la bombolla immobiliària. El barri “s’ha anat posant guapo”, amb tot el que això comporta. Continue reading →

(Segona sessió: 10 de Juny // Tercera sessió: 17 de Juny)

Divendres 3 de Juny, a les 19h, primera sessió del Cineforum, amb la projecció del documental “Ouroboros. La espiral de la pobreza”. Produït pel Grupo Anarquista Albatros i dirigit per Rafael Fuentes.

Podeu trobar tota la informació sobre el documental a http://ouroborosdocumental.org/fichatecnica/

Organitza: Juventuts Llibertries de Tarragona.

Col.labora: Ateneu Llibertari Alomà.

9 de Novembre. Cinema Antimilitarista: “Noviembre”

El dilluns, 9 de novembre, a les 19h, projectarem la pel·licula “Noviembre” del director Achero Mañas, i després farem un petit col·loqui.

Gui d’Achero Maas i Federico Maas. (2003). 104 min.

Sinopsi: Temps per un esperit que encara conserva el seu vernís d’idealisme, Alfredo decideix crear una forma d'”art més lliure, fet amb el cor, capaç de fer que la gent visqui amb ells l’espectacle”. El seu concepte del teatre comença més enllà de l’escenari, es trasllada als carrers, cara a cara amb el públic, viu amb ells.
Continue reading →

13 d’Abril. Cinema Antimilitarista: “Rebelle”

(Punxeu a la imatge per a una bona visualitzaci)

Aquest dilluns 13 d’abril, a les 19h, passarem la pellcula “Rebelle” (Rebel). 2012.

Dramatitzaci canadenca, dirigida i escrita per Kim Nguyen. L’argument es centra en l’histria de Komana, una noia africa de 14 anys embarassada, que ens relata la seva vid des que fou segrestada per l’exrcit rebel als 12 anys.

15 de desembre. Cinema antimilitarista: “Checkpoint Rock”

‘Checkpoint Rock: Canons des de Palestina’ s un documental musical creat a partir d’un viatge que Fermn Muguruza i Javier Corcuera van fer a l’rea de la Franja de Gaa i els seus voltants. Un viatge per un d’aquests llocs on el mn sempre t posada la mirada, per del qual ho desconeixem quasi tot. Quina s la msica que posa veu a aquest indret del planeta? Quins sn els msics ms representatius i com desenvolupen el seu treball artstic? Qu pensen d’all que viuen i com ho afronten amb les seves canons?

Continue reading →